O meni...

Moje ime je Darko Subotić, rođen sam u Splitu i živim u Kaštelima.
Proizvodnjom piva za vlastite i potrebe svojih gostiju se bavim od 2011. godine kada sam se prvi put susreo s pojmom “homebrewing” tj. proizvodnjom piva u vlastitom aranžmanu.

Prvo pivo sam napravio 1.5.2011. godine nakon 2 mjeseca proučavanja teorije o proizvodnji, nabavke sirovina te prilagodbe opreme. U to vijeme nije bilo jednostavno za kupiti sirovine jer specijaliziranih trgovina nije bilo, te sam ih većinom naručivao iz inozemstva tako da su pripreme za kuhanja znale potrajati dosta dugo.

Prvu opremu za proizvodnju, kao i ovu koju sada koristim najvećim sam dijelom napravio i prilagodio sam, tako da mogu potvrditi kako za proizvodnju piva koje će biti kvalitetnije od većine onog što se nudi od strane velikih proizvođača nije potreba ogromna i skupa oprema već želja i upornost. S njima ste pola posla odradili a ostalo će doći samo po sebi. 

Sredinom 2012. godine odlučio sam sakupiti osnovne informacije do kojih sam došao a koje su mi olakšale prve korake te izraditi blog “Hoću Pivo”. Osnovni cilj mi je bio olakšati početnicima snalaženje u osnovama pivarstva te podijeliti vlastita iskustva o počecima proizvodnje. Blog je imao izvrsnu posjećenost što me je motiviralo da ga preoblikujem u web site zbog bolje preglendnosti i vizualnog izgleda.

Danas uz svesrdnu pomoć i podršu svoje supruge, zajedno kreiramo, kuhamo i kušamo široku paletu raznih pivskih stilova.

Nadam se da će Vam ukoliko se odlučite za ovu avanturu, “Hoću Pivo” biti od pomoći te olakšati prve korake u pivarstvu.

Upamtite da je proizvodnja piva u principu jednostavna, na pivaru je da je zakomplicira koliko želi.

Lijep pozdrav!

Za podršku stisni lajk:

Podijeli s prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin