Hoću Pivo

O autorima...

Pozdrav svima! Mi smo Marina i Darko Subotić, između ostalog ljubitelji dobrog piva iz Kaštela.
Proizvodnjom piva za vlastite i potrebe svojih gostiju se bavimo od 2011. godine kada smo se prvi put susreli s pojmom “homebrewing” tj. proizvodnjom piva u vlastitom aranžmanu.

Prvo pivo smo proizveli 1.5.2011. godine nakon 2 mjeseca proučavanja teorije o proizvodnji, nabavke sirovina te prilagodbe opreme. U to vijeme nije bilo jednostavno za kupiti sirovine jer specijaliziranih trgovina nije bilo, te smo ih većinom naručivali iz inozemstva tako da su pripreme za kuhanja znale potrajati dosta dugo.

Prvu opremu za proizvodnju, kao i ovu koju sada koristimo najvećim je dijelom napravio Darko u vlastitoj režiji, tako da mogu potvrditi kako za proizvodnju piva koje će biti kvalitetnije od većine onog što se nudi od strane velikih proizvođača nije potreba ogromna i skupa oprema već želja i upornost. S njima ste pola posla odradili a ostalo će doći samo po sebi. 

Sredinom 2012. godine odlučila sam sakupiti osnovne informacije do kojih smo došli a koje su nam olakšale prve korake te izraditi blog “Hoću Pivo”. Osnovni cilj je bio olakšati početnicima snalaženje u osnovama pivarstva te podijeliti vlastita iskustva o počecima proizvodnje. Blog je imao izvrsnu posjećenost što nas je motiviralo da ga preoblikujemo u web site zbog bolje preglendnosti i vizualnog izgleda.

Danas uz svesrdnu pomoć i podršu cijele obitelji, zajedno kreiramo, kuhamo i kušamo široku paletu raznih pivskih stilova.

Nadam se da će Vam ukoliko se odlučite za ovu avanturu, “Hoću Pivo” biti od pomoći te olakšati prve korake u pivarstvu.

Upamtite da je proizvodnja piva u principu jednostavna, na pivaru je da je zakomplicira koliko želi.

Lijep pozdrav!

Za podršku stisni lajk:

Podijeli s prijateljima...
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin